I skole som voksen

Gode læse- og regnefærdigheder er en forudsætning for langt de fleste uddannelser og letter dagligdagen både på jobbet og derhjemme. Hvis det kniber med læsning eller regning, kan du få hjælp på flere måder – også selvom du er over den skolepligtige alder.

Selv om man er over den skolepligtige alder, er det heldigvis stadig muligt at blive bedre til læsning og skrivning. Carina Langholz, Susann Rosemeyer og Victor Reipur får forberedende voksenundervisning (FVU) på VUC for at nå deres mål om at kunne begynde på drømmeuddannelsen.

Carina drømmer om at blive pædagog

plus

Carina Langholz har ikke gået i skole, siden hun forlod efterskolen. Hun har nu fundet ud af, at hun vil være pædagog. Men inden hun kan begynde med pædagogpakken, som er en forberedelse til seminariet, skal hun have styrket sine matematik- og danskkundskaber. Og Carina er glad for at komme i skole igen.

”Her er anderledes, fordi det er voksne mennesker, der går her. Her er en rar stemning, og vi bliver taget alvorligt. Jeg er super glad for, at jeg kan få nogle kompetencer, som gør mig i stand til at begynde på en uddannelse,” siger Carina Langholz.

Grammatikken er vigtig

plus

For Susann Rosemeyer har det især været vigtigt at få styr på den danske grammatik, som for hende er ekstra svær, da hun er født i Tyskland.

”Det er godt for mig at gå her. Jeg skal kunne skrive dansk ordentligt i mit nuværende job som postbud, og hvis jeg skal videre, er det vigtigt for mig, at grammatikken er på plads,” siger Susann Rosemeyer, som synes, det er sjovt at blive undervist som voksen.

”Undervisningen er forbundet med en større ro, når eleverne er voksne. Det kan dog virke lidt underligt, at man skal sidde og skrive og høre efter en lærer hele dagen. Men alt i alt er jeg rigtig glad for at være her. Vi har det sjovt sammen,” siger Susann Rosemeyer, som følger FVU på VUC i Albertslund.

Et springbræt til videre uddannelse

plus

Det er fem år siden, Victor Reipur droppede ud af folkeskolen uden rigtig at have noget papir på det. Siden har han forsøgt sig med forskellige skoler, men først med FVU på VUC er der kommet struktur på uddannelsen, og det langsigtede mål er Danmarks Tekniske Universitet.

”Nu går jeg i skole for at lære noget. Det nytter jo ikke noget, hvis man ikke har en uddannelse,” siger Victor Reipur.

”Det er faktisk dejligt at komme i skole og lære noget igen. Til sommer skal jeg i gang med 9. klasse. Senere vil jeg tage 10. klasse og derefter på hf. Jeg ved endnu ikke, hvad jeg vil være. Men jeg kan godt drømme om en uddannelse på DTU og beskæftige mig med rumforskning,” siger Victor Reipur, der tager forberedende voksenundervisning i dansk og matematik på VUC.

| Persondatapolitik på hjemmesiden | VEU-center Fyn | mail@veucenterfyn.dk | Petersmindevej 50 | 5000 Odense © 2019